Csapatunk

 

balazs

Benczédi Balázs

Vezérigazgató

1992-ben szereztem diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, pénzügy, pénzintézet szakon. Pályafutásomat az akkori MHB Bankban kezdtem, banktisztviselő program keretein belül. 1993-1995 között a francia Credit Lyonnais Bank elindításában és üzemeltetésében vettem részt, mint back office vezető. A 1995-1998 közötti időszak a Westdeutsche Landesbankban ért és ott Egyed Géza mentorkodása mellett a Treasury trading terület vezetője voltam. 1998 több szempontból gyászos éve számomra új és remek lehetőséget hozott: az ING Bank Treasury vezetője lettem és felelőse a bank pénz és tőkepiaci tevékenyégének. Eközben mint a bank igazgatóságának tagja stratégiai feladatokat is kaptam. Féléves kitérő után, 2007-ben az ING Befektetési Alapkezelő vezérigazgatói feladatait kaptam meg, ahol Magyarország 3. legnagyobb vagyonkezelését vezethettem.

2011-ben tulajdonosi hívásra igazoltam a Pannónia csoporthoz, mint a vagyonkezelés felelőse.

A magánéletben 1 fiú gyermek és 2 leány gyermek boldogít és ad pihentető perceket, napokat a mindennapos hajtás után. Feleségem sikeres programozó, így megvan a kellő kockázatmegosztás a családban. Nagyon szeretünk a Balatonon kikapcsolódni illetve hódolunk a téli sportoknak. Számomra a labdarúgás illetve a régi autók jelentenek extra örömöket.

 

melinda

Bedenek Melinda

Vezérigazgató-helyettes, Back office vezető

2000-ben szereztem diplomát a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Pályafutásomat az AXA Colonia Biztosító (jelenleg Uniqa) vagyonkezelési igazgatóságán kezdtem biztosítási és nyugdíjpénztári portfóliókezelési területen. 2004-ben csatlakoztam az AXA (korábban Winterthur, Credit-Suisse) Biztosítóhoz, ahol a saját vagyonkezelési tevékenység kiépítésében, valamint a befektetés-nyilvántartó rendszer (Trasset) bevezetésében vállaltam aktív szerepet. Részt vettem az AXA Befektetési Alapkezelő Zrt. alapításában, az Alapkezelőnél szenior kötvényportfolió menedzser és teljesítményelemzési csoportvezetői feladatokat láttam el.

Kisfiam 2010. májusi születésével egy rövid pihenő következett, anyaként új kihívásokkal néztem szembe (ezidő alatt rájöttem, hogy nem lehet mindent excel függvényekkel megoldani). A gyedről visszatérve 2011 májusában csatlakoztam a CIG csoporthoz, fő feladatom a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. eszközalapjai vagyonkezelése volt. A Pannónia Befektetési Szolgáltató tevékenységi engedélye megszerzésétől a Társaság back-office, operációs területét irányítom.

Tőzsdei szakvizsgával, valamint EFFAS vizsgával rendelkezem.

Szabadidőmet kis családom társaságában kirándulással, túrázással, fotózással, kertészkedéssel töltöm a legszívesebben.

 

peter

Vécsei Péter

Igazgatósági Tag

1976-ban születtem Gyöngyösön. 1998-ban szereztem diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, mint műszaki menedzser, majd 2000-ben a Budapesti Gazdasági Főiskolán, mint szakközgazdász. A Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztáránál kezdtem dolgozni, ahol a Pénztár részvényekkel foglalkozó portfólió menedzsere lettem 2003-ban, 2008-tól a Back Office vezető funkciót is elláttam, így többek között a pénztár választható portfoliós rendszerre való átállását irányítottam.

2010-től a Pénztár befektetési vezetőjeként dolgoztam, felelős voltam a Pénztár saját kezelésű vagyonának – amely a magán és önkéntes ágazatban együttesen elérte a 80 milliárd forintot - részvényeiért és a stratégiai eszközallokációs döntésekért.

2012-től a Pannónia Befektetési Szolgáltató Zrt-nél dolgozom mint befektetési igazgató, amely keretében irányítom a társaság Front Office tevékenységét. A társaság igazgatóságának tagja vagyok. Tőzsdei szakvizsgával, valamint VAP vizsgával rendelkezem.

Két gyermek édesapjaként a munka mellett a család játssza a legfontosabb szerepet az életemben. Mindezek mellett szeretek foglalkozni veterán autókkal és szívesen járom a természetet.

 

balazs

Szalay Róbert

Vezető likviditási menedzser

Diplomámat 2000-ben szereztem a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, melyet 2005-ben egyetemi végzettséggel egészítettem ki a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Szakmai tapasztalatomat a Fundamenta Lakástakarékpénztár treasury osztályán, a Fővárosi Gázművek pénzügyi igazgatóságán, illetve az AXA Biztosítónál és jogelődjeinél szereztem. 2008-ban részt vettem az AXA befektetési alapkezelőjének felállításában, illetve az alapkezelő saját alapjainak elindításában. 2010-ben csatlakoztam a Pannónia (korábbi nevén VIT) Nyugdíjpénztár vagyonkezelési csapatához. A Pannónia CIG Alapkezelőhöz 2012-ben csatlakoztam, mint vezető likviditási és kötvényportfólió-menedzser.

Feladataim közé tartozik a devizaportfólió kezelése, valamint az alternatív (ingatlan, árupiaci) termékek piaca. A CFA 1. szintű vizsgáját abszolváltam.

 

laszlo

Bálint László

Portfóliómenedzser

Diplomámat 2003-ban a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem, amelyet 2005-ben egyetemi végzettséggel egészítettem ki a Budapesti Corvinus Egyetemen. Karrieremet az ING Befektetési Alapkezelőnél kezdtem 2007-ben, ahol 7 évet töltöttem el, mint likviditásért és részvényes portfóliók kezelésért felelős portfólió menedzser. 2014-ben csatlakoztam a Vienna Insurance Group magyarországi leányvállalatainak Befektetési osztályához, mint szenior kötvényportfólió menedzser.

A Pannónia CIG Alapkezelő csapatához 2016 augusztusában csatlakoztam, mint részvényportfolió menedzser. A CFA Institute okleveles pénzügyi elemző diplomájával rendelkezem.

 

richard

Lesták Richárd

Junior Portfóliómenedzser

Közgazdász diplomámat 2011-ben szereztem meg, amelyet a Budapesti Gazdasági Főiskola – Pénzügyi és Számviteli Karán Vállalati pénzügyek szakirányon mesterdiplomával bővítettem. Pályafutásomat 2011-ben a CIB Banknál kezdtem gyakornokként, majd csatlakoztam az OTP Bank Vagyonkezelési és Befektetési Szolgáltatási Igazgatóságához, ahol többek között feladatom volt a lakossági megtakarítási piaccal kapcsolatos elemzések készítése, részvétel a termékfejlesztési folyamatokban, valamint közreműködés a termékbevezetésben és értékesítés-támogatásban.

2014-ben csatlakoztam a Pannónia CIG Alapkezelő csapatához, mint portfoliómenedzser, ahol fő feladatom a unit linked eszközalapok vagyonkezelése és a Pannónia CIG HUF Likviditási Alap menedzselése.


A Társaság megfelelési vezetője

tamas
Dr. Kiss Tamás

A Társaság back-office területének kollegái

anita
Lezsák Anita
veronika
Vásári Veronika
csilla
Balló Csilla
time
Oláh Tímea
erzsebet
Dézsi Erzsébet